Om oss

I snickeriet på Glasbacken i Vittskövle har det tillverkats växthus sedan 2004. Jag som startade tillverkningen heter Andreas Eklund och jag bor även här på gården tillsammans med min familj.

Vi är två anställda i företaget och vi levererar 30-50 växthus per säsong. Leveranssäsongen sträcker sig mellan Mars-December.

Vi lagerför inte samtliga delar till samtliga modeller utan vi tillverkar en del efter order är lagd. Detta gör att vi sällan har produkter för omgående leverans utan de oftast har vi 6-8 veckors leveranstid.

Vi både skickar och erbjuder hämtning på plats. Samtliga priser är hämtpriser och om växthuset skall skickas tillkommer alltid den faktiska fraktkostnaden från fraktbolaget samt 1200 kr i kostnad för packning på pall samt pallavgift.

Undantaget från den faktiska fraktkostnaden är våra mest nordliga kunder. Vi har en övre gräns för fraktkostnad på 4500 kr och överskjutande kostnad hanterar vi.

De flesta växthus går att hämta på en vanlig öppen släpkärra men de längsta modellerna kan behöva en lite längre släpkärra för att få ner utsticket. Nockbalken är 7,2 m lång på de längsta standardmodellerna (21 & 30) och ännu längre på vissa specialhus vi bygger. Tyngdmässigt är det sällan några problem utan det är främst när man väljer glas överallt på de större växthusen med ökad takvinkel som tyngden överstiger vad man får lasta på de flesta vanliga släpkärror.

Vi har ett visningshus som ni gärna får besöka men slå gärna en signal först så vi är på plats och kan ta emot er.

Snickeri samt visningshus finner ni på:

Glasbackens Snickeri AB
Egesidevägen 163
297 91 Vittskövle
Telefonnummer: 073- 33 66 520
E-post: info@glasbacken.se