DemoHär finner du information om den hjälp vi kan erbjuda dig för att monteringen av växthuset skall gå snabbare och enklare än om man väljer att göra allt själv. Många klarar att göra allt själv, men inte alla vill.

֎ Förmontering av nockbalk

Detta är ett av de moment som upplevs svårast vid en vanlig montering. Nockbalken har flera delar och inkluderar moment tåsom att placera takluckor, montera nocklister för takskiva samt stödklossar för takreglarna. Att kunne erbjuda denna tjänst känns bra då vi vet att det kommer underlätta mycket för er vid monteringen. Räkna med att spara 2-4 timmars arbete med detta tillval. Priset är 950 kr för hus upp t.o.m. 17 kvm. 1350 kr för de större modellerna och 1500 kr om man har glas i tak.

֎ Oljedopp i pigmenterad träolja

Ja det är precis vad det låter. Vi erbjuder numera att olja in ert växthus före leverans. Vi använder oss av Teknos Woodex Träolja och den finns i flera olika kulörer. Kulörkarta finner du här. Ett oljedopp ger ingen täckande yta, men det ger träet en färgton samtidigt som man behåller känslan av trä, samt ett skydd mot väder och vind. En inoljning är tidskrävande och platsskrymmande och kostar därför en del, men för många är det värt det. Priser på inoljning varierar såklart och börjar på 5500 kr.

֎ Sektionsmontering

Detta är för dig som helst vill göra så lite som möjligt själv. Nockbalken kommer förmonterad och reda att läggas på plats. Gavel och långsidor är sektionsmonterade med glas eller kanalplast redan monterat. Mjukfogen är lagd runt alla rutor. kombinerar man detta med inoljning före leveransen reser man enkelt ett växthus på 14,6 kvm för dagen, något som annars tar minst två dagar. När väl väggarna är resta lägger man takreglarna på plats, skruvar och limmar och sedan är det dags för det sista: takskivorna. Tänk dock på att sektionerna blir tunga, upp mot 75 kg så bärhjälp är att måste! Sektionsmontering är också främst för dem som tänker hämta själv då frakten annars blir mycket dyr. Pris på sektionsmontering varierar med storlek och börjar på 8900 kr.